Otroligt enkelt och riktigt smaskigt.
En sats blev för mig 6 bitar men man kan ju skära som man vill såklart. Ett tips är om 24 då delar du såklart de mitt itu sen med. Jag ville ha de mer som minilimpor och då var 6 eller 3 precis lagom...
1 liter filmjölk
1 liter rågsikt
5dl vetemjöl
2 dl sirap
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Mjölsorterna kan bytas ut mot andra sorter om så önskas. Man tager vad man haver...
Blanda ihop alla ingridienser. Blir en rätt kletig deg.
Smörja en långpanna och häll över degen, Då den är bra kletig så använd tex en slickepott och bred ut den med.
Sen ska den in i en kall ugn och grädda i 100 grader ca 60 min och höj värmen till 175grader och grädda klart i ca 30 minuter till.
Otroligt smidigt och sköter sig i princip själv.
Låt kallna och skär upp i lagom bitar. Jag brukar frysa in en del så har man nybakat oftare.
Nästa bakomgång ska jag testa med lite solrosfrön, kanske russin.. Jaja exprimentera, hur fel kan det bli liksom...
Testat samma recept med något mindre mjöl samt kortare tid i ugnen omg 1 med 100 grader ca 45 min och sen ca 30 min med 150 grader. Lustigt nog blev det ungefär lika bra men kan bero på olika ugnar, omg 1 var hemma i stan med lite seg ugn och omg 2 på landet där både ugn och spis är mer än effektiv.
Man får helt enkelt testa sig fram. Syns ju lite på brödet när det är klart och tar du ut det ska det låta lite dovt, typ ihåligt när du knackar på det och det är klart..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar