Välkommen

Kul att du hittat hit!

13 december 2010

Halländsk långkål

Äntligen provat och göra långkål själv.. Älskar det och njuter varje år på jul av den underbara grönkålen syster brukar göra.... Odlat det på landet men när den var i princip klar så kom kålmasken och smaskade i sig allt:(
Köpte färsk grönkål och gjorde ett försök, resultatet= mer än godkänt!

500 gr grönkål
Skinkspad/buljong, så det täcker 2/3 del, kålen mjuknar snabbt.
Smör eller margarin till stekning
2-3 dl grädde
1-2 msk sirap
Vitpeppar

Ta bort bladen från den grova stjälken, koka ca 30-40 min i skinkspadet/buljongen.
Hacka kålen
Stek den ca 15 min
Häll på grädden och låt koka ihop
Tillsätt vitpeppar och sirapen och låt koka tills den känns lagom, lite olika tycke och smak, en del vill ha torrare och en del gillar det lite blötare, samma med sirapen, smaka av under tiden så det blir som just du gillar.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar